Thursday, 17 November 2011

im FREE!! yeah...

i dengan si dia sudah break up. n he said tht he will never back to me again.. siap ckp kt kwan i lg.. 'sampai kiamat pon aku xkn balik kt dea balik' well.. i rase bukan u jew sygg.. i pon xkn nk balik lah kt u.. walau pon pada awalnye i meraung2 menangis2 merayu2.. masa tu i x ingat dunie lah.. x ingat ALLAH sebab tu i jd mcm tu.. huhu.. setelah i fikir masak2 dan berpandangan jauh sehinga ke ank cucu.. i rasa keputusan ni lah keputusan terbekk.... sebab kn.. i nk focus pd study i.. walaupon bnyak masalh i sekarang but study i letakkn yg terpenting okeyh??? hurmm i ketawa hari2.. wahh seronoknyew aku.. tp dlm ketawa i ade satu rahsia yg tersembunyi..so kalau rahsia xley kabo sape2 lh kn??haha then nnti blew i da abeh blajar i nk keje.. nk cari duit.. nk make over diri i ni...haha org ade duit knn... hehehe.. tp tu coming soon lah.. so nk bnyak duit skunk aku kne lah study smart..kan2?? huhu... hurm xpe lah..u tetap dalam memory hidup i melain kn i excident then hilang ingatan..haha..mintak jao... sebab bnyak kenangan lain (yg bukan dengan u) i nk simpan... hurm,, untuk u i nk cakap nih.. i putus dengan u kata2 tu mmg kua dr mulut i.. penyebab yg u sebarkan adelah i.. punca masalahnye i.. tp i nk u tahu yg i mengaku salah i tp u fikir salah u..sekurang2nye i xde jantan sparepart okey... not like u.. dah spare sorg minah nk buad benganti i.. so u did wrong first.. u buad sesuatu yg mcm haram jadah je.. u yg mula dulu keyh.. so u x perlu nk MARAH i kalau i berurusan dengan FAMILY u but i bring a boy with me.. bukan x nk HORMAT family u.. ade u hormat family i ke nk tanye cikit kn.... u kate sekurg2nye u x bawak BETINA dtg uma i..ohh so yg sekarang ni dgn u tu betina lah ea?hahah i ingat kn seorang gadis.. rupa2nya betina... so u x perlulah PESAN kt kwn2 u ke adik u ke suruh INGATKAN i untuk tidak bawak laki bersama di hadapan u.. u make it first okey.. n i make it more fun.. i bring him to ur house.. because he is my EXBOYFREND yg u x pernah nk padamkn nama dea dari hati i.. so u jgn risau nk marah2 i ke maki2 i ke.. sbb i dgn u totally da xade ape2 hubungan keyh sygg??? remamber that words "SAMPAI KIAMAT PON AKU XKAN BALIK KAT DEA" inggat.. ayat ni menunjukan yg i xpernah kenal u langsung sebelum ni? who is MUHAMMAD AMIRUL BIN JAMALUDDIN? i dont know him.. u hanya sejarah hidup i.. ALLAH temu kan i dgn u untuk i lebih berhati2 membuat pilihan dan keputusan dimasa akn dtg.. so thanks to allah sebab temukan i dengan u di suatu masa dulu.. smile always keyh dear.. dont be stress :)

Sunday, 28 August 2011

sELamAT HaRi raYa!!!

BOM!!! segala jenis merecun bunga api meriam..  semua da  berbunyik..adesss kadang kadang tu pul 1, 2 pagi.. gangu lah org nk tido wey!! x kesian ke kt mak ayah korg nk tido ha?? adess...  kalau belom lewat malam tu besh jugak lah dengar bunyik bunyik tu..ade la semangat raya tu...ehh beleter lak aku! k lah selamat hari raya sy ucapkan untuk yang mengenali diri ini.. maaf andai ade kesilapan kesilapan yang telah aku lakukan sepanjang perkenalan kita bg sapa2 yang mengenali..tapi bagi sape sape yang x kenal tu.. i mintak maaf kalau xsengaje menyaketkn hati u all keyh?? huhu..selamat lah menyambut hari raya..... MAAF ZAHIR BATIN buat semua

Tuesday, 23 August 2011

pUasA daH nAK haBiSss???

asalamualaikum.. (:
korunk! korunk! puasa tinggal lagi beberapa hari jea lagi.. waww!!!! penuh taa korunk puasa? ada ponteng ponteng x? i? u all x payah cakap lah.. confirm confirm puasa i taa penuh.. n macam tu gak dengan pembaca-pembaca wanita kan? excited taa korunk nk raya ni?? waaa... i manyak manyak excited lah.. today i nak pergi expo temerloh. nk shoping raye!! baju raye!! kaut raye!! hand bag raya boley taa mama? haha!! tapi kan tapi kan u all.. i dalam-dalam i excited ni i ingat lah kat orng-orng yang dah meningalkan kita :( kita kalut-kalut nk sambut raya.. tapi mereka.. pasti tidak mahu meningalkan bulan ramadhan ni.. sebab tiba nya bulan syawal mereka akan kembali merasai azab kubur. kalau terlebih mendalam menjiwai terasa takot lah pulak! sedih pun ade.. tapy mcm mana pun.. hidup kita haruslah diteruskan.. so kejap lagi i tetap mau bershopping.. tapy... ade ke baju kurung yang padan dengan body i yang x membesar ni??? ish3... harap-harap lah ade kn??kalau x de pun bju kurung kasilah ade baju kebaya sais i..hiihihihi...amin~

Monday, 8 August 2011

indAhnYa CAMRON

berjalan2 ke camron with my family..awww.. so shawit yuyunk...... hihihi... ni lah gambar2 jalan2 jgn mama, papa, adik n my love amirul...
me n my sys
taman rama2 camron
mummy n daddy.. muaxxxx love both of u lah...


me n my sweet love...

yeahhh.. ini lah hasil jalan2 ngn mama n semua to camron besh dowh,,,! muaxxxx love u all... 


Thursday, 4 August 2011

my lovly lil systa

hye u all.. i nk kongsi ngn u all gambar i ngn adek kesayangan i tu..erra.. love her a lot... hari tu jalan2 ngn ma n adek g lentang then tangkap2 gambar..ni gambar nye...
jambatan gantung lentang :)
my lil sys


thats all..hasil masa yang terluang antara me my mum n my lil sys...
love them.. <3 muaxxx!!!


Saturday, 25 June 2011

♥ to be with u..!

MUHAMMAD AMIRUL...!! awk taw x saye sayang awk sangt2? Saye happy bilew time kitew baik2 ajew…haha..! p saye x happy time kitew gadoh la ngek..! walaupon saye yang carik pasal ngn awk kan??? Haha..! ape2 pon sye nk awk taw saye kan awk..!!!
Me with him..!!


Love u a lot..!!

Don’t leave me okay..?! muax..!!!

Thursday, 24 March 2011

makan2..

sejak 2,3 menjak ni..i ashik story pasal mkn jee...nk tahu kenapa? sebab dapur gas rumah kami dah boleh digunakan dan i duduk dengan sekumpulan manusia yang suke makan.. soo keja kami mkn jeee..pe yg penting? MAKAN.. hari ni lauk istimewa di masak oleh kawan i chef farah.sedap wehh..
menu for today : sambal ikan, sayur paku, pekasam, sambal belacan dan budu
air : air sarsi di buat oleh cik mien kami.:)
ini lah menu kami hari ni makan banyak giler kenyang sampai sekarang.
emm sedap weh..lepaas makan teros tido..kalau rase2 nampak i seakan2 berisi sikit sebab ni lah. mkn tido..haha.. k lah all.. need did some asigment.huhu tataaa..

Tuesday, 22 March 2011

KFC.. nyam2..

21/3/2011 : PTPTN dah keluar.. satu berita yang mengemparkan rumah 502. apabila penghuninya yang terdiri daripada 4 senior dan 3 junior. berita menjadi kejutan bila seorang senior iaitu i bising2 bila PT ni nak dapt? tiba2 junior dgn muka sweet cute miut nye kate PT da masuk laa.. td kiteorg cek ade.. wahhhh kalut aku da pukul9.30 malam pun sangup keluar demi mu duit.haha.. i n my fwen pon kol teksi dan terus menuju ke BANK ISLAM. cucuk lah kad ke tempat yg sepatutnya.. wahhh bnyak nye duit.. RM12.90  haha bnyak kan??? soo dengan perasaan hampa kami yang lapa pon mencari kedai  makan. hanya KFC saje yang kami jumpa.
KFC sedap...
sedap...
haa makan kfc dengan duit yang banyak.
haaa ni lah duit yang kami guna untuk makan. gaya mcm org kaye nk mkn kfc

Monday, 21 March 2011

seni :)

hey all.. hurm,, today i nak share dengan u all hasil-hasil seni yang i buat. atcualy xbanyak mane pon. tp i suke lak.. heheee...nampak menarik lak. ceria macam kanak-kanak tadika :p
haaa hasil seni ni yang ditugaskan oleh lecture.. :)
yang ni pon sama. :)
dalam masa yang sama. tak tahu nak buad apa2. i buad lah hasil seni sendiri. da mmg macam budak tadika buad. hahaa :p
ini lah hasil tulus ikhlas dari hati saye.. :)

Tuesday, 8 March 2011

2 BuLan sAja kHA?

haluu.... today is first day class for this sem. sem kali ni subjek ade 3 je. tapi ok lah sebab masa pun 2 bulan. so asigment ape semua xboleh nk tangguh2 dah macam i biase buat sem-sem lepas. semua kene buad dengan cepat. rushing sem kali ni. yealah. org lain belajar 3tahun. i belajar 2thun 4bulan untuk diploma. so kami kena terimalah seadanya. tadi kelas i dengan puan putri lily. sedap kn name dy? dy pon comel jugek haha  ♥ ♥   kelas dengan dia kelas pedagogi. untuk kami para guru ni. haruslah mempelajari ilmu pedagogi. tapi falsafah pon kene ingat. huhu. yang paling penting KSPK kena tahu. itu lah arahan dan ingatan beliau kepada kami pelajar KOHORT9. x sabar juga i nk kenal ngn lecture bahasa i nnti. agak2 handsome tak dia? ♥ ♥ haha. time for study so focus. ok lah. i hve somthing to do. i'll come back with another news. daaa..... 

Monday, 28 February 2011

TRY and ERROR

hallow u all..! i nk share kat u all gambar yg i suke-suki snap mase kluar dengan my mum yesterday. actualy gambar tu biase-biase je. i ajak my mum walk2 eat air coz i nk shoot. last gmbar adek i n cactus my mum jugak yang i ambil. yea lah. bentong ni mane yang menarik pon xtahu.
ni ayam serama my mum. nama dia ni labu
she is my lil sys. Erra 
kaktus dan daun keladi kot.
adik dan abah

Sunday, 27 February 2011

Saye :)

hey u..! tired uh buad blog nih??haha. akhirnya. finish jugak. sungguh penat.3,4 kali i baring semata-mata nk memulakan blog ni. macam-macam lh nk kena buad. nk mikir tajuk la.. layout la.dan lain-lain.naseb ade cousin i sorang nih yang telah membantu sedikit dalam memberi nama kepada blog i ni.tq:) hari ni i xnak cerita panjang about my self. cukuplah korang taw bertapa penatnya i nak menyiaapkan blog ini :). dan beberapa perkara yang i minat.
nikon D7000. i sedang mempelajari menggunakannya.
hasil cubaan pertama i. nice x?hehe :)